top of page
  • Foto del escritorclub lectura enredrat

Filles de la Terra

Hui, 22 de desembre, Dia de la Terra, però també cada dia convé recordar el missatge del Gran Cabdill Seattle al President dels Estats Units d'Àmerica l'any 1855:


Allò que esdevé a la Terra, esdevé, també, als fills de la Terra. Quan els homes escupen a la Terra s’escupen a ells mateixos. Nosaltres sabem que la Terra no pertany als homes, sinó que l’home pertany a la Terra. Això ho sabem molt bé. Totes les coses estan unides entre elles, com la sang que uneix una mateixa família. Tot està unit.


Allò que esdevé a la Terra, esdevé, també, als fills de la Terra.


L’home no va crear el teixit de la vida, tan sols n’és un fil. Allò que feu a aquest teixit, us ho feu a vosaltres mateixos. No, el dia i la nit no poden viure plegats. Els nostres morts continuen vivint en els dolços rius de la Terra i retornen amb el pas suau de la primavera, i la seva ànima va amb el vent, que bufa i arrissa la superfície del llac.

Conegueu altres textos que parlen de la nostra relació en la Terra, que promoguen la sostenibilitat, que ens ajuden a vore com a germans i germanes els animals, els arbres, les plantes,...? Si és així, compartiu-los!

72 visualizaciones4 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page